Alle staalverbindingen controleren

Controleer uw complexe én eenvoudige staalverbindingen volgens de Eurocode 3 en de Amerikaanse AISC norm in enkele minuten. Controleer de verschillende onderdelen zoals platen, lassen, bouten, ankers, voetplaten en het beton volgens de componentenmethode. IDEA Connection bepaalt voor u de inwendige krachtswerking en de vervorming met behulp van de CBFEM-methode. 3D modellen en belastingen kunnen eenvoudige via onze BIM-links geïmporteerd worden vanuit andere reken- en tekensoftware.

2D Raamwerken

Verankering

3D Raamwerken

IDEA Connections berekent en controleert

Overzicht volledige controle
Overzichtscontrole van lassen, bouten en profielen in verbinding
Controle volgens Eurocode 3 en AISC
Spannings/rek analyse
Rode zones geven duidelijk de hoogste belasting en uitnutting weer
Generatie van een Eindige Elementen model van een staalverbinding met controle van plastische rekken en spanningen
Stijfheidsanalyse
Berekening stijfheid (Sj ini) van de staalverbinding.
EC3 Controle van bouten en ankers
Ankers en bouten worden gecontroleerd conform de formules van de Eurocode 3. IDEA toont duidelijk het percentage van uitnutting van de bouten en ankers.
Platenknik analyse
Analyseer met een knik analyse het gedrag van de platen onder de kritische belasting
EC3 Controle van de lassen
Lassen worden gecontroleerd conform de formules van de Eurocode 3

Iedere samenstelling van een verbinding is mogelijk

Gelast I Profiel op kopplaat met bouten en verdikker
Verankerde voetplaat met radiale verstijvers
Ronde buizen gelast op een I ligger via een schetsplaat

Belastingscombinaties vanuit het globale 3D model

Belasting koker op ankerplaat
Belasting onder normaalkracht en momenten van een verankering
Belaste knoop met 6 profielen
Meerdere interne krachten kunnen eenvoudig in rekening gebracht worden
Kopplaat met belasting
Duidelijke spanningsweergave na belasting van kopplaat met My, Mz, Vy en Vz

3D Simulatie van een staalverbinding

De staalverbinding wordt samengesteld uit platen, lassen, bouten, ankers en kunnen verankerd worden in een betonnen blok. Het Eindige Element model wordt automatisch gegenereerd.

Platen
De staalprofielen worden omgezet in een platen model. Iedere plaat wordt onafhankelijk voorzien van een geschikt eindige elementen net met als doel de equivalente rek te controleren. Daarnaast is het ook mogelijk om de equivalent spanning te bekijken.

Betonblok
De staalverbinding kan verankerd worden in een beton-fundering, -wand of plafond. De voetplaat staat in contact met het beton en kan druk overbrengen. Deze druk wordt in het beton gecontroleerd volgens de Eurocode 2. Trek wordt opgenomen door de ankers. Het is mogelijk om voorzieningen te treffen om de ankers beter te verankeren om het uittrekken ervan te voorkomen.


Lassen
Lassen verbinden de platen aan elkaar. De krachten in de lassen worden gecontroleerd volgens de formules uit de Eurocode 3 en de Amerikaanse AISC norm.


Bouten
Bouten worden gemodelleerd als niet-lineaire veren. De belasting op de bouten wordt gecontroleerd volgens de formules van de Eurocode 3 of de Amerikaans AISC norm.


In IDEA StatiCa Connection is het mogelijk om alle soorten gelaste of geboute verbindingen met kopplaten, voetplaten etc. snel te ontwerpen. Het programma biedt nauwkeurige controles, met resultaten van sterkte, stijfheid en knikanalyse van een staalverbinding. Bouten, lassen en betonblokken worden gecontroleerd volgens EC / AISC. Sjablonen voor de meest gebruikte verbindingen zijn beschikbaar, evenals een groot aantal vooraf gedefinieerde warmgewalste en plaatgelaste componenten.


ELKE TOPOLOGIE

Verbindingen kunnen op talloze manieren en richtingen samengesteld worden in de knoop. De vorm wordt bepaald door projectvereisten, niet door softwaremogelijkheden.


ELKE BELASTING

Het gehele krachtenspel wordt geanalyseerd. De algehele controle van de knoop houdt rekening met interacties tussen alle staven en verbindingen. De ingenieurs blijven bij deze berekeningen aan de veilige kant.


IN MINUTEN

Het hele ontwerp- en controleproces wordt kort genoeg gehouden om deel uit te maken van het dagelijkse werk van de ingenieurs en fabrikanten over de hele wereld.

Voorbeelden van staalverbindingen in IDEA StatiCa Connection

Voorbeelden van staalverbindingen in IDEA Statica rekensoftware

meer voorbeelden